‘Mensen vertellen mij hun verhaal. Het zijn heel gewone of heel uitzonderlijke verhalen. Ik luister er graag naar’

Schrijven is mensenwerk. Want of ik nu een persoonlijk verhaal of een persbericht schrijf, het zijn mensen die mij hun verhaal vertellen. Over hun ambities en ideeën, dromen of belevenissen. Heel gewone of heel uitzonderlijke verhalen, ik luister er graag naar.

Mijn kracht bij het interviewen en schrijven is mijn inlevingsvermogen en brede interesse in mensen. Ik maak authentieke teksten die lezen als een trein. Door rake zinnen, met de juiste toon en emotie.


Schrijven ging mij van nature goed af, maar mijn eerste echte schrijfkilometers maakte ik als stagiaire en paardenliefhebber bij de paardentitels Bit en Horses.nl, waarvoor ik tijdens mijn studie aan Hogeschool Van Hall Larenstein ook als freelancer werkte. Ik schreef er volop artikelen en nieuwsberichten rondom paardenhouderij en paardensport.

Roots op het platteland
Na mijn studie ging ik aan de slag bij communicatiebureau Opraappers, dat nu AgriCommunicatie heet. Daarna werkte ik ruim acht jaar als redacteur bij Veeteelt, hét vakblad voor melkveehouders in Nederland en Vlaanderen. Een prachtige plek om mijn verworven agrarische kennis op Van Hall Larenstein te combineren met dat waar ik goed in ben, verhalen schrijven. Bij menig boer en boerin zat ik aan de keukentafel en liep ik – met altijd te grote bedrijfslaarzen aan – door stal en wei.

Schrijven voor de hippische en agrarische sector heeft dan ook een speciale plek bij mij. Dat komt ongetwijfeld door mijn eigen roots. Ik ben geboren en getogen in de prachtige Achterhoek en groeide op met koeien en paarden om mij heen.


Elk verhaal bijzonder
In mijn teksten toon ik graag de mens achter het verhaal. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Waarom doen zij het zo? Wat inspireert hen? Want een succesvol bedrijf, een unieke sportprestatie of het inslaan van een ander pad in je leven komt nooit vanzelf. Ook dat is mensenwerk. Ingegeven door keuzes die iemand maakt, door gewone of ongewone hobbels die een mens tegenkomt. Het maakt ieder verhaal weer bijzonder en mijn werk mooi!

Sinds enkele jaren werk ik als freelance tekstschrijver en eindredacteur. Met een rugzak vol ervaring in het maken van nieuws, reportages, achtergrondartikelen en persoonlijke portretten. En aangetrokken door mijn nieuwsgierigheid naar nog meer mooie verhalen. Benieuwd naar artikelen van mijn hand? Bekijk dan mijn portfolio.